Cyklovýlety - Slovensko 2006

Web nejen o cyklistice

  

Cyklovýlety v roce 2006

Slovensko

V roce 2006 jsme se poprvé odhodlali k uskutečnění výletu na prodloužený víkend, což jsme brali jako přípravu na hlavní dovolenou. Opět jsme vyrazili někam trošku do hor a k našemu štěstí se to i vyvedlo. Byla to vůbec naše první "mikrodovolená" a trvala tři dny. Každý den se nám podařilo někam vyrazit a každý den podařilo zastavit se pod zříceninou Strečno do takového malého kiosku hned u cesty :) Velmi jsme si oblíbili zdejší vychlazenou Kofolu, i když byla zima jako blázen :) Obsluha taky v pohodě, až pojedete okolo, stavte se :)

Vrútky - Terchová - Žilina - Vrútky

Parametry trasy
Najeté kilometry84,94 Doba jízdy3:22:54 Průměrná rychlost25,2

První den jsme především měli starosti s ubytováním, ale po ubytování v hotelovém domě/ubytovně ve Vrútkách jsme se odhodlali vyrazit na kola. Jeli jsme přes Martin směrem na Kralovany. Naše trasa se kroutila vstříc horám, měli jsme v plánu jen nižší sedlo, zato jsme se okolo trati z Martina trápili až skoro do Párnice proti děsnému větru, což nám vynahradilo jakýkoliv kopec. Krajinka byla hezká, podél trati se cesta mírně kroutila do kopce (potkali jsme vlak, který byl tak sešlý, až jsme se divili, že jede), odbočili jsme v Kraľovanech vlevo, a zase do mírného kopce jeli směr Párnice. Až sem jsme nastoupali z Vrútek zhruba 80 výškových metrů, odbočili jsme znovu vlevo a stoupali směrem na Terchovou.

Cesta začala od Párnice stoupat s vyšším sklonem, takže jsme sice unikli tak silnému větru, ale i tak jsme makali, dokud jsme nedojeli na sedlo Rovná hora. Cesta vede na hranici Malé Fatry a Kysucké vrchoviny, takže se pořád bylo na co koukat, nedaleko je Vrátna dolina a také Veľký Kriváň. Měli jsme namířeno do Žiliny, odkud jsme se chtěli dostat po hlavní cestě zpět do Vrútek. Pokud si pamatuju dobře, před Žilinou jsme narazili na obrovskou cementárnu, kolem které jsme se po hrůzostrašné cestě plné kamenů dostali až k Žilinské přehradě, takže jsme měli i jiný než horský zážitek :) Pak jsme už jeli mírně do kopce po hlavní směrem na Strečno, kde jsme se nezapomněli stavit na výbornou Kofolu. Do Vrútek jsme dorazili celkem hotoví, v tom větru to stačilo...

 
  www.cyklo-vylety.cz - administrátor: L.Poncza, spolupracovník: P.Svoboda, 2008 - 2015
Poslední aktualizace: 2016-03-05 21:53:51
Stránka zobrazena: 16389 krát.